Skip to content

Een Chinook-transporthelikopter van Defensie heeft vandaag het nieuwe dak van de vuurleidingsbunker van het Atlantikwall Museum in Noordwijk naar zijn bestemming gebracht. Het toestel haakte de constructie, die uit twee delen bestaat, aan op voormalig Vliegkamp Valkenburg.

De Chinooks zijn de grootste transporthelikopters van de Nederlandse Krijgsmacht. De toestellen worden doorgaans ingezet voor het vervoeren van troepen en vrachtvervoer.

De staalconstructie (het dak) is gemaakt door Haasnoot Bruggen. Het dak is niet gemaakt van een dikke stalen plaat maar is opgebouwd uit dunne stalen platen die met ribben zijn verstevigd. Om het dak met een helikopter te kunnen vervoeren is het dak voor het maximale gewicht in twee delen gebouwd. Het stalen dak heeft dezelfde vorm (afrondingen) als de originele betonnen bunkerdaken. Het plaatwerk is in eigen huis in de gewenste rondingen gebogen. Binnen Haasnoot Bruggen heeft Dennis van der Bent als tekenaar/constructeur de berekeningen gemaakt voor dakconstructie en Jan Valstar had de leiding in de werkplaats over het samenstellen en lassen van de constructie.

CONTACT

Bezoekadres

De Hooge Krocht 58
2201 TX Noordwijk

Contact

T 071 – 402 59 21
Mail ons!

Route

Back To Top